Drobne akcesoria kuchenne

=Słoiki


Z przyrządzaniem przetworów i suszonek na zimę można uporać się przy pomocy zwykłego kuchennego noża. Zajmuje to jednak zdecydowanie więcej czasu i jest o wiele mniej wygodne niż przy użyciu drobnych akcesoriów kuchennych. Zdecydowanie ułatwiają one prace kulinarne.

Po pierwsze obieranie. Ten proces możemy znacząco skrócić dzięki poręcznym obierakom, którą pozwalają obrać skórkę z warzyw lub owoców w zaledwie kilku pociągnięciach. Innym przykładem są praski do czosnku, który stanowi niezbędny składnik zimowych zapasów warzywnych. Siekanie go nożem nawet przez długi czas nie pozwoli osiągnąć takiego samego efektu. Co więcej, wyciskarka do czosnku pozwala wydobyć z niego znacznie więcej aromatu niezbędnego dla końcowego efektu.

W przyrządzaniu ogórkowych sałatek na zimę warto posłużyć się natomiast tarką. Wyposażone są one w otwory o różnych wielkościach oczek, a także różne uchwyty. Najbardziej powszechne są tarki w kształcie bryły, którą można bez problemu ustawić na płaskim talerzu. Poręcznym rozwiązaniem są także tarki o kształcie deseczki. Jednym z najpopularniejszych przetworów na zimę są bez wątpienia kompoty i dżemy. Najbardziej nadają się na nie na przykład wiśnie i śliwki, a więc owoce, które należy pozbawić twardych pestek. Drylownice sprawiają, że można wykonać to zadanie tak naprawdę jednym ruchem, unikając żmudnego nacinania owoców i wyciągania pestek ręcznie.

Polecane
Obieraczka KANTObieraczka KANT
69,99 zł99,99 zł
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby lepiej dopasować naszą ofertę oraz zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby np. analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostęp plików cookie w Twojej przeglądarce. Aby zapoznać się z polityką dotyczącą cookies zobacz tutaj >>.
Zamknij
pixelpixelpixel