Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
Wiosna kojarzy nam się ze świeżymi warzywami, ziołami i z kwiatami, które pięknie rozkwitają. Jeżeli lubisz sałatki, ale znudziła już Ci się tradycyjna warzywna lub gyros, to warto pomyśleć o małej nowości w Twoim menu. Zaskakującą propozycją może być wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi, która podbije serca zarówno domowników, jak i Twoich gości.
Sałatka z paluszkami krabowymi jest prosta w przygotowaniu, a zrobienie jej zajmie Ci zaledwie 15-20 minut! Dodatkowo potrzebujesz tylko pięciu składników, miskę, garnek, durszlak, nóż i łyżkę. Prosto i smacznie!
Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
Przygotuj:
- garnek,
- średniej wielkości miskę,
- durszlak,
- nóż,
- dużą łyżkę.

Składniki:
- paczka makaronu ryżowego,
- świeży koperek,
- ogórek długi,
- 200-250 gramów paluszków krabowych (surimi)
- majonez lub jogurt naturalny.
Sposób przygotowania:
KROK1
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i pozostaw do wystygnięcia.
NASZ SPOSÓB! Zamiast makaronu ryżowego możesz użyć makaronu tradycyjnego w niewielkim rozmiarze.
KROK2
Pokrój w kostkę ogórka i paluszki krabowe. Całość przełóż do miski. Następnie dodaj wcześniej przygotowany makaron.
KROK3
Do sałatki dodaj dwie łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego i pokrojony cienko koperek. Całość dokładnie wymieszaj.

Sałatkę serwuj na eleganckiej miseczce, a całość udekoruj świeżym koprem.
Smacznego!