Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

Wiosna kojarzy nam się ze świeżymi warzywami, ziołami i z kwiatami, które pięknie rozkwitają. Jeżeli lubisz sałatki, ale znudziła już Ci się tradycyjna warzywna lub gyros, to warto pomyśleć o małej nowości w Twoim menu. Zaskakującą propozycją może być wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi, która podbije serca zarówno domowników, jak i Twoich gości.

Sałatka z paluszkami krabowymi jest prosta w przygotowaniu, a zrobienie jej zajmie Ci zaledwie 15-20 minut! Dodatkowo potrzebujesz tylko pięciu składników, miskę, garnek, durszlak, nóż i łyżkę. Prosto i smacznie!

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

Przygotuj:

Sałatka z paluszkami krabowymi

Składniki:

  • paczka makaronu ryżowego,
  • świeży koperek,
  • ogórek długi,
  • 200-250 gramów paluszków krabowych (surimi)
  • majonez lub jogurt naturalny.

Sposób przygotowania:

KROK1

Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i pozostaw do wystygnięcia.

NASZ SPOSÓB! Zamiast makaronu ryżowego możesz użyć makaronu tradycyjnego w niewielkim rozmiarze.

KROK2

Pokrój w kostkę ogórka i paluszki krabowe. Całość przełóż do miski. Następnie dodaj wcześniej przygotowany makaron.

KROK3

Do sałatki dodaj dwie łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego i pokrojony cienko koperek. Całość dokładnie wymieszaj.

Krojenie koperku

Sałatkę serwuj na eleganckiej miseczce, a całość udekoruj świeżym koprem.

Smacznego!