Chlebaki ceramiczne

0 produkty

    0 produkty

    Przepraszamy, nie ma żadnych produktów w tej kategorii.


    Chlebak ceramiczny - blisko natury

    Chrupiące i aromatyczne pieczywo z miękkim wnętrzem to pyszna podstawa codziennych śniadań. Chlebak ceramiczny pasuje do kuchni w stylu wiejskim, skandynawskim, nowoczesnym lub industrialnym. Niezależnie od tego, który wystrój jest Twoim ulubionym - chlebak doskonale dopasuje się do reszty artykułów AGD.

     

    Absolutnym hitem ostatnich lat jest ceramika. Chlebak ceramiczny zachowuje aromatyczny zapach wypieków, zachowuje ich miękkość i sprężystość, a także chroni przed ich wysychaniem. Na dodatek jest higieniczny i łatwy w czyszczeniu. Niewielkie otwory w naturalnej glinie pochłaniają nadmiar wilgoci, dzięki czemu pieczywo się nie zepsuje.

     

    Chlebak ceramiczny - naturalny i praktyczny

    Choć najstarsze wyroby z ceramiki datuje się nawet na 13 000 lat przed naszą erą, to skutecznie rozreklamowała ją kultura grecka. Dziś, absolutnym klasykiem jest ceramika użytkowa w każdym możliwym elemencie życia. Chętnie wykorzystywana jest do tworzenia takich produktów jak: garnki ceramiczne, doniczki ceramiczne, kokilki, czy ceramiczne dzbanki i zaparzacze.

    Chlebaki, podobnie jak inne naczynia ceramiczne są wykonane z naturalnych materiałów. To szczególnie ważna informacja dla wszystkich troszczących się o środowisko. Ceramika posiada naturalną wytrzymałość na wysokie temperatury, ma również wysoką odporność na ścieranie i nie pochłania zapachów. Niestety jest również krucha, co sprzyja rozbiciom nawet przy słabo natężonym uderzeniu.

    Chlebaki ceramiczne wykonane w nowoczesnym stylu stają się wizualną atrakcją w kuchni i miejscem na przechowywanie wszelkiego rodzaju pieczywa (od chlebów po bułki i rogale), a także ciastek, muffinek lub domowych ciast.

     

    Chlebak ceramiczny - o czym warto pamiętać?

    Chlebak ceramiczny , tak samo jak chlebak drewniany lub chlebak bambusowy powinien być przechowywany w suchym miejscu o dobrej stabilizacji (blat lub półka). Co jednak z chowanym w nim chlebie?

     

    Wskazówka zespołu Emako.pl: chleb przed włożeniem do chlebaka ceramicznego, należy wcześniej ostudzić (nie wkładamy ciepłego pieczywa do pojemnika). Rada dla osób dbających o środowisko - ponieważ nie potrzebujesz plastikowej torby do przechowywania chleba, kup pieczywo w torbie z tkaniny wielokrotnego użytku lub w sklepie zapakuj je do papieru.

    Chleb jest jednym z najpopularniejszych potraw. Czy to na śniadanie, czy na kolację. Jeśli zależy Ci na świeżym pieczywie na co dzień, wybierz chlebak ceramiczny , który będzie służył Ci przez długie lata.