Deski bambusowe do krojenia

Deska bambusowa do krojenia - codzienny niezbędnik

Jednym z niezbędnych elementów zaopatrzenia kuchennego z pewnością jest deska bambusowa do krojenia. Na rynku można odnaleźć niezliczoną ilość wariacji, w których pojawia się ten produkt. Czym się kierować szukając tej, która będzie spełniać nasze wymagania? 

Deska bambusowa do krojenia - tajemnica włókien bambusa

O deskach do krojenia z tego tworzywa można usłyszeć wiele pozytywnych opinie, głównie ze względu na pochodzenie naturalne wykorzystywanych materiałów. Bambus jest tworzywem często wykorzystywanym do produkcji przedmiotów, które znajdą swoje odpowiedniki z litego drewna, a jest po części bardziej ekologicznym od zwykłych drzew. Tempo jego wzrostu jest znacznie szybsze (nawet 1 m dziennie!), a co za tym idzie - jego produkcja na przestrzeni mniejszej wciąż gwarantuje pozyskiwanie surowca. 

Jakie są zalety desek bambusowych do krojenia? Specjaliści Emako.pl podpowiadają:

  • włókna bambusowe są przede wszystkim lekkie, co w porównaniu do drewnianych desek do krojenia jest niewątpliwą zaletą dla seniorów i osób z problemami stawów,
  • sprasowane włókna bambusa są o wiele twardsze niż drewno bukowe,
  • deska bambusowa do krojenia nie wchłania wody tak szybko jak deska drewniana i szybko wysycha,
  • jest higieniczna i nie tępi noży.

Deska bambusowa do krojenia - łatwość użytkowania

Tworzywo, z którego wykonana jest deska, gwarantuje bardzo proste czyszczenie ze wszystkich zabrudzeń, a jednocześnie zapewnia krótki czas schnięcia oraz chroni ją przed wszelkimi uszkodzeniami mechanicznymi, dzięki czemu bez obaw można jej używać nawet podczas krojenia wymagającym udziału dużej siły.

Deska bambusowa do krojenia jest odporna na wilgoć, a jednocześnie nie grozi jej przesiąkanie zapachami krojonej na niej żywności, co sprawia, że bez problemu można jej używać zarówno do krojenia mięs, warzyw czy owoców bez obawy nieprzyjemnej woni poprzednich potraw. Jej mycie powinno się ograniczyć do ręcznego, ale nie powinno to sprawiać najmniejszych trudności. Deska po zetknięcie z wysoką temperaturą lub upadku nie ulega zniekształceniu.

Deska bambusowa do krojenia - czy warto ją kupić?

Deski do krojenia należą do przedmiotów, z których każdy korzysta na porządku dziennym, więc jej wybór powinien być oparty na zaletach produktu, który na stałe pojawi się w naszej kuchni. Deska bambusowa do krojenia fantastycznie odnajdzie się w każdej kuchni, niezależnie od wystroju i upodobań.

Dzięki swojemu naturalnemu odcieniowi drewna świetnie wpasuje się w aranżację kuchni. Jej uniwersalność potwierdzi każdy, kto znalazł się w jej posiadaniu. Zachęcamy do zakupu deska bambusowa do krojenia oraz samodzielnym przekonaniu się o jej wielu zaletach!

Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby lepiej dopasować naszą ofertę oraz zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby np. analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostęp plików cookie w Twojej przeglądarce. Aby zapoznać się z polityką dotyczącą cookies zobacz tutaj >>.
Zamknij
pixel