Kamienie do pieczenia pizzy

Ilość znalezionych produktów: 10

Kamienie do pieczenia pizzy - co to takiego?

Kamień do pieczenia pizzy to specjalnie przygotowany kamień, którego można używać w piekarniku. Dzięki pieczeniu pizzy na kamieniu, pizza staje się bardziej chrupiąca i szybciej się piecze. Największą zaletą kamienia do pizzy jest to, że pochłania on wilgoć z ciasta pizzy, dzięki temu pizza będzie smakowała jak prawdziwa włoska pizza!

Pamiętać jednak należy, aby takiego kamienia nie wkładać bezpośrednio do nagrzanego już piekarnika, tylko włożyć go uprzednio - w momencie włączania nagrzewania piekarnika. W przeciwnym razie kamień może pęknąć. Kamienie do pizzy wytrzymują temperaturę nawet do 800 stopni, także bez obaw możemy kamień do pieczenia pizzy używać w domowych piekarnikach.

 

Czy tylko pizza?

Kamień do pieczenia pizzy nadaje się nie tylko do przygotowywania tej włoskiej potrawy. Dzięki pochłaniającej wilgoć kamiennej płytce, świetnie sprawdza się także do pieczenia wyjątkowo chrupiących domowych bułeczek lub pysznego chleba.

 

Zalety używania kamienia do pieczenia:

- idealny do pieczenia pizzy, chleba, domowych bułeczek, 
- wypieki są wyjątkowo chrupkie, 
- kamień zapewnia równomierne pieczenie, 
- krótszy czas pieczenia,  
- łatwa pielęgnacja, 
- zajmuje mało miejsca, 
- to zakup na lata – kamień się nie zużywa.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij